.. Om oss ..
Djur har alltid varit ett av mina stora intressen. Min första egna hund var en papillon, de underbara fjärillshundarna. Lyckan var total när hon äntligen anlände. Hon följde mig vart än jag var. Vi fick uppleva många roliga och glada stunder tillsammans under åren. Hon var duktig på lydnad och agility. Mitt intresse för avel och allt runt omkring det var redan grundlagt sen jag var mycket ung. Innan hundintresset tog över parallellt med hästarna. Födde jag upp ras kaniner och marsvin som jag även ställde ut framgångsrikt. De första valparna föddes 1981. 1984 fick jag mitt kennel namn Frittmi's. Agility var ett stort nöje vi roade oss med, även brukshundsklubben fick besök av oss. 

Där vi hade många roliga stunder bland de stora hundarna. Som stundom fick se sig slagna av en liten herre som med elegans genomföra det som var som uppgift för att där emellanåt inte alls känna för att göra något mer än att vilja ligga på rygg och bli kliad på magen. För att vid minsta vink om att matte kapitulerat kasta sig i väg mot antingen väntande fika stund eller rent av ta bilen till något kanske mera intressant. Det blev en hel del utställningar både här hemma och vi var även utanför Sverige.

Första gången jag såg Bichon frisé var i mitten på åttiotalet. De väckte min nyfikenhet med den enorma karisma, och sitt glada sätt. En liten clown med glimten i ögat. Och päls att sätta händerna i, bada, borsta och klippa! När en av våra sista Papillons Fritte, lämnade oss 15 år gammal. Var valet inte svårt, Bichon frisé!  Åren med denna underbara ras Bichon Frisé, med så mycket roliga stunder och att ha dem omkring sig är njutning. Efter några år med bichon frisé blev jag medlem i Svenska Bichon Frisé Ringens styrelse. Har haft olika postioner inom styrelsen från suppleant till att vara ordförande i rasklubben. När tiden inte räckte till att vara engagerad på den nivån som krävs i en rasklubb. Beslutade jag att lämna över ordförande klubban till någon med mer tid att disponera i rasklubbens arbete.

Vi har en liten uppfödning i hemmiljö. Våra hundarna är varmt älskade medlemmar av familjen. 

Målet i vår avel är rastypisk, sund och glad hund. För en bästa möjlighet till att vara en glad och välmående sällskapshund i många år. Föräldrarna till våra valpar är Ögon undersökta inom 12 månader innan parning och Patella luxations (palpatorisk undersökning av knäleden) undersökta enligt reglerna. Och fungera väl som sällskapshundar. De är genomgående meriterade i någon form, utställning etc. Flertalet av dem är champions. 

Det är lika stor upplevelse då en valp föds och sedan få följa den genom livet. Vi har ibland valpar till bra hem, som väl förstått att det krävs mycket pälsvård. Har tid för sin hund. Inte lämnar den ensammes långa stunder.

 

.. Up again ..