.. Ha roligt & träna med din bichon! .. 
Här är flera olika förslag och sätt att ha kul och träna tillsammans med din bichon!

. . . . .

Alla nedan aktiviteter är något man kan göra hemma, även gå kurser i rallylydnad & agility för att lära sig om dessa aktiviteter eller man vill träffa andra och komma ut och ha roligt när man lärt sig grunden och vill komma längre. Man behöver inte vara tävlings inriktad utan är förslag på aktiviteter som man gör med sin bichon utefter sin egna förmåga och nivå på intresse. Det viktiga är att man aktiverar sig och har roligt!

- Rallylydnad -

Rally är om man bara tar ordet rakt av och tolkar det, så kan man tro att det skall gå fort. Men så är det inte : ) Översätter man det från Engelska till Svenska så blir det  mer "samlad" lydnad. Man övar och tränar på mer vardags likande lydnad som alla hundar mår bra av. Som är grunden till att det fungerar bättre mellan ägare och hund. Man själv har roligt får aha upplevelser då det "fungerar" mellan hund och ägare. Det som så många tänker när de ser andra hundar och deras ägare: Vad fint din hund sitter, ligger går bredvid dig med andra ord lyssnar på sin ägare. Som är så väl viktigt i vardagen, uppkomna situationer som  kan vara även överraskande. Då är det mycket värt att hunden lyssnar på en. Kan vara det som avgör om en situation slutar "lyckligt". På denna länken kan du läsa mer om rallylydnad om hur det går till och vad det handlar om. Man kan går kurser och ha roligt roligt tillsammans med sin bichon . Och det är inte krav att man skall tävla bara för att går kurser till expl. !

Här är en länk till mer information om Rallylydnad >>

- Agility -

Är något som de flesta bichons tycker mycket om. Och det är mycket roligt att göra detta med sin bichon. Både hund och förare får motion utan att man tänker på det. Hunden får tänka och lyssna på sin förare.

- Flyball -
      
Hunden startar bakom ett eller två  hinder som står en bit ifrån en "låda" på rak linje som har en pedal på änden av lådan. Den skall hunden trampa på som resulterar i att en boll slungas upp och iväg litet. Hunden hoppar upp och fångar bollen i luften och springer sen tillbaka över hindret/hindren och överlämnar bollen mot en godis.
- Apportering -
 Man kastar en boll eller något liknande som hunden sedan hämtar på kommando och lämnar över till dig och får som belöning en godisbit.
- Konster & trix -

Bichons är lätta att lära konster. Det ger dem möjlighet att få tänka och lista ut vad det är de skall utföra. Efter ett tag så märker man även vad som de har extra lätt (fallenhet) för att gör. När de blir riktigt duktiga och tränat in konster så kan de utföra dem med endast ett litet tecken/kommando från sin ägare. Man skall dock tänka på att träna i små doser och en konst i taget. När den behärskar en konst går man vidare till att träna en ny.

.. Up again ..